ЮЗУ привлича студенти с три нови специалности - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗУ привлича студенти с три нови специалности

28 януари 2020, 15:08 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    timetable.swu.bg

    Първите предварителни изпити са от 21 до 29 март

Университетът ще обучава студенти по 75 бакалавърски и магистърски програми

Университетът ще обучава студенти по 75 бакалавърски и магистърски програми след завършено средно образование. За първи път ще се осъществи прием по три нови специалности – „Устойчив туризъм“, „Славянски език (руски) и туризъм“ и „Аудиовизуални изкуства в развлекателната индустрия“.  
По традиция кандидатстудентската кампания в Югозападния университет ще стартира с електронни изпити по български език, история на България, география на България, биология, английски език и математика. Те ще се провеждат всеки работен петък от 7 февруари до 12 юни 2020 г. и всеки работен ден от 15 юни до 5 юли т.г. За да се явят на електронен изпит, кандидат-студентите е необходимо да представят заявление по образец и квитанция за платена такса за конкурсен изпит. Заплащането на таксите става в деня на изпита до 60 минути преди неговото начало. Кандидатите се явяват в залата най-късно 30 минути преди началото на изпита, като представят лична карта и документ за платена такса.
И тази година желаещите да се обучават в ЮЗУ „Неофит Рилски“ могат да се явят на две предварителни и една редовна изпитна сесия.
Първите предварителни изпити ще се проведат в периода от 21 до 29 март, като срокът за подаване на документи е от 9 до 18 март т.г. Втората предварителна сесия за кандидат-студенти ще бъде през месец април. Срокът за подаване на заявления е от 13 до 23 април т.г.
Редовната кандидатстудентска изпитна сесия ще започне на 5 юни т.г. с изпити по български език, история на България, география на България, биология, математика, английски език и химия. Заявления се подават от 26 май до 3 юни т.г.
Подробна информация и пълния график за кандидатстудентските изпити можете да откриете на официалния сайт на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – www.swu.bg. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета