ГЕРБ - Сандански: Нека направим безплатни детските градини! - blagoevgrad.utre.bg

ГЕРБ - Сандански: Нека направим безплатни детските градини!

28 януари 2020, 20:39 | blagoevgrad.utre.bg
  • Намаляване на таксата с едва 10 лв. на месец е крайно недостатъчно

"Настояваме кметът да изпълни предизборното си обещание за безплатни детски градини", заявиха от ГЕРБ - Сандански

Намаляване на таксата за детска градина с едва 10 лв. на месец е крайно недостатъчно и ще настояваме за пълно изпълнение на поетия ангажимент те да бъдат безплатни. Това се посочва в позиция на местната организация в ГЕРБ в Сандански. Повод за него е обявеното от настоящия кмет Атанас Стоянов /ВМРО/ предложение за редуциране на таксата само с 25% и хоризонт от 4 години, за да станат напълно безплатни, както се бе ангажирал в хода на предизборната си кампания.  
„Основен предизборен ангажимент на ВМРО на изминалите местни избори бяха безплатните детски градини. Хората недвусмислено показаха подкрепа за това предложение. Сега се хвърля прах в очите им, като се казва, че таксата ще се намали с едва 10 лв. и се представя план след 4 години те да станат безплатни“, посочват още от ГЕРБ и задават въпроса какво би станало, ако междувременно управляващите преценят, че бюджетът вече не може да си го позволи.
„Липсва каквато и да е оценка и анализ защо се предлага намаление точно с 25 %, а не с 50% или 75%. След като искат да спазят ангажимента си за „поетапно освобождаване от такси“, нека заложат адекватна стъпка за намаляване, а не хоризонт от 4 години, което на практика означава, че следващият редовно избран кмет на Сандански ще трябва да плати сметката“, посочват още общинските съветници от ГЕРБ.
„На 7.10.2019 г. при откриване на своята предизборна кампания настоящият кмет Атанас Стоянов заяви: „Ако една община, един кмет и един общински съвет не могат да заделят по 45 лв. за всяко българско дете, то този кмет и този общински съвет не стават нищо.“ Затова ние от ПП ГЕРБ се обръщаме към г-н Стоянов и го призоваваме – нека покажем, че „ставаме за нещо“ и направим безплатни детските градини за всички семейства в Община Сандански, така както Вие настоявахте“, е категоричното становище на съветниците от ГЕРБ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета