Провериха сигнал за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Струма - blagoevgrad.utre.bg

Провериха сигнал за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Струма

29 януари 2020, 18:55 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

Чувалите съдържали битови отпадъци и отпадъци от опаковки

РИОСВ - Благоевград и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) – Благоевград извършиха незабавна проверка по сигнал за изхвърлени чували с неизвестно съдържание в района на река Струма при пътната отбивка за село Ощава, община Кресна. Сигналът е постъпил тази сутрин на зеления телефон на МОСВ.
Експертите от двете ведомства са установили, че чували, съдържащи битови отпадъци и отпадъци от опаковки, са изхвърлени по левия бряг на река Струма, непосредствено след моста в посока с.Стара Кресна и с.Ощава. Част от отпадъците са били в плитчините на самата река. Замърсеният участък е с лесен достъп за автомобили и това е предпоставка за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.
На кмета на Община Кресна е дадено предписание да почисти установеното замърсяване в седемдневен срок, като уведоми за това екоинспекцията.
Припомняме, че сигнали за замърсяване на околната среда, нарушения на екологичното законодателство и аварийни ситуации могат да се подават в РИОСВ – Благоевград, на телефон 0886 199 056 денонощно, както и на телефон 073/88 51 60 в рамките на работното време на инспекцията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета