Избрани Новини

Най-младата писателка в Разлог гостува на кмета

16-годишната Евгения Гарабийска написа "Да запазим българското"

Писането е един от начините за опознаване на света, родното място и себе си. Чрез него могат да се предадат мисли, възгледи, отношението към живота, реалността. И всеки пишещ създава свой собствен художествен свят, с който всеки читател ще се съгласи и ще го приеме.
16-годишната Евгения Гарабийска написа своята първа книга и показа, че човек може да бъде значим, като свърже мечтите си и това, което иска да бъде, с истории от своя град, махала и хора.

В своята книга „Да запазим българското“ момичето е събрало интересни факти от историята на града и формирането на кварталите. В книгата тя описва значението на стари и малко познати диалектни думи, разказва увлекателни лични истории на възрастни хора от града. „Разложанче да се наричам – първа радост е за мене“ – това е мотото на младата авторка, която вече обмисля идеите си за издаване на втора книга.
Кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев се срещна с младата авторка. Той поздрави Евгения за прекрасното начинание и изрази надежда младите хора да бъдат активни и креативни.
„Млади, талантливи хора са нужни в динамичното ни настояще. Благодарност заслужават тези, които съхраняват родния ни език и вдъхновяват поколенията. Със своята книга Евгения стана истински образец на родолюбие, смелост и пример за разложани. Създаването на условия за самореализация на младежите, развитие на интелектуалния и творчески потенциал е основен приоритет в управлението на Община Разлог", коментира още инж.Герчев



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)