Ашли запя гурбетчийска песен (видео) - blagoevgrad.utre.bg

Ашли запя гурбетчийска песен (видео)

30 януари 2020, 11:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Фен Фолк ТВ

  • Снимка:
    Фен Фолк ТВ

Видеоклипът е сниман в Сандански и Мелник

Премиера в ефира на Фен Фолк ТВ направи песента „Гурбетчийска мъка“ в изпълнение на Ашли и Тасе Шарков с Брас Бенд Сандански.
„Идеята да запишем тази песен се роди спонтанно. На едно съвместно участие с моя колега от Сандански Тасе Шарков той я запя и се заговорихме за нея. Това е стара народна песен. Допадна ми още при първото слушане. На това участие бяха и момчетата от Брас Бенд Сандански и решихме да сме в пълен състав и така да й дадем нов живот!“, разказва гласовитата Ашли.
Аранжиментът е на Светлин Банаджиев, а видеоклипът е дело на режисьора Ненчо Касъмов и е сниман в Сандански и Мелник.
„Песента засяга силно емоционална тема, която касае по-голямата част от българите, а именно темата за гурбета и мъката покрай раздялата с близките. Вярвам, че има много живот в нашата фолклорна музика, както вярвам, че ние сме точно тези, които решават дали да я оставят да се загуби някъде из спомените на българина-патриот или тя ще живее в нашите души вечно“, допълва изпълнителката на Диапазон Рекърдс.
Видеоклипът „Гурбетчийска мъка“ може да гледате в ефира не Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на телевизията: https://www.youtube.com/watch?v=MaH3VPMI_sw&lc=z233w5nwrvjcutavgacdp431kedwvfqm4zeww3i5c5lw03c010cКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета