С конкурс избират младежки омбудсман на Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

С конкурс избират младежки омбудсман на Благоевград

30 януари 2020, 11:33 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

Срокът за подаване на документи за конкурса "Младежки омбудсман" е удължен до 17.02.

Поради обявената грипна епидемия в Благоевград, срокът за подаване на документи за конкурса "Младежки омбудсман" ще бъде удължен до 17.02. включително.

Конкурсът е сред учащите се от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас. Идеята е съотносима със заложените принципи и политики в ревизираната европейска харта за участие на младите хора в живота на общините и регионите., като до момента в България подобни младежки структури са избрани в Стара Загора и Пловдив.

Основната цел, която се поставя чрез реализацията на конкурса, е да се повиши правната и гражданската култура на младите хора и да развие у тях аналитично мислене и активна позиция по обществено значими въпроси. Конкурсът ще активизира учащата се младеж в полза на училището и обществото и ще даде възможност за участие на младите хора в обществения живот на града.

Младежкият омбудсман на Благоевград ще осигурява допълнителна възможност за упражняване правата и удовлетворяване интересите на учащите се и младежта в отношенията им с директорите на училищата, педагогическите съвети, училищните настоятелства, други младежки структури и училищни общности в региона и ще предостави възможност съвместно с Детския парламент за инициране на местни политики в областта на младежките дейности.

Поради обявената грипна епидемия в Благоевград, срокът за подаване на документи за конкурса "Младежки омбудсман" ще бъде удължен до 17.02. включително.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета