Три номинации за ИКАР 2020 за ДТ "Н.Вапцаров” - Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Три номинации за ИКАР 2020 за ДТ "Н.Вапцаров” - Благоевград

30 януари 2020, 15:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград

Те са за спектакъла "Портретът на Дориан Грей"

Три номинации за националните награди ИКАР 2020 получи Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград за спектакъла "Портретът на Дориан Грей, чийто режисьор е Стайко Мурджев.
За ролята на Дориан Грей в категория "Водеща мъжка роля" е номиниран актьорът Севар Иванов. Той бе избран за ролята след съревнование с близо 70 кандидати на кастинг. Блестящата игра на Севар Иванов в  ролята на Дориан Грей оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей са съвършени.
За ролята на Базил Хоулърд в категория "Поддържаща мъжка роля" е номиниран актьорът Александър Хаджиангелов. Той стана част от екипа на спектакъла „Портретът на Дориан Грей” само няколко седмици преди премиерата. Хаджиангелов е носител на Аскеер 2011 за „Изгряваща звезда”, част е трупата на Младежки театър - София.
Номинация за авторска музика в спектакъла получи композиторът Петър Дундаков. За музиката в спектакъла той работи с впечатляващата оперна певица Вера Гиргинова.
Общо девет са номинациите за спектакли на режисьора на театъра Стайко Мурджев. Номинация в категория "Режисура" той получава за „Слава” от Питър Куилтър, Драматичен театър -  Пловдив. Представленията „Портретът на Дориан Грей” в Драматичен театър - Благоевград, „Слава” в Драматичен театър - Пловдив и „Най-бързият часовник във вселената” в Театър 199  подреждат редица изявени имена в почти всички категории на номинациите за националните награди.
Номинациите за Наградата ИКАР 2020 обхващат всички спектакли, чиято премиера е била през календарната 2019-та година. Всички номинирани представления ще бъдат програмирани в рамките на ХV-тото издание на Софийския театрален салон през месец март, чието провеждане се случва с изключителната подкрепа на Столичната община и Министерството на културата.
На 27-ми март ще бъдат връчени 46-тите награди на Съюза на артистите. Това са и първите театрални награди в България, които са запазили своите традиции до днес.
Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” се играе редовнно в столицата на сцената на Театър „Азарян”, а билетите се изчерпват в рамките на няколко дни. В Благоевград ще бъде представен на 10 февруари от 19:00 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета