Избрани Новини

Песни и вино ще се леят два дни в Делчево

Традиционният празник на виното ще се проведе днес и утре

Традиционният празник на виното в село Делчево тази година ще се проведе на 1 и 2 февруари /събота и неделя/. Празникът се организира от Община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан.
Днес в Делчовския хан ще се състои конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия. Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14:00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.
На 2 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В 11.00 часа на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, фолклорни групи от селата Мосомище, Баничан и Абланица, мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“ и фолклорна група „Росна китка“ - Гоце Делчев.
Както винаги, на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.

За всички, които не разполагат със собствен превоз, е организиран транспорт за 2 февруари /неделя/, в 9:00 часа от бившия магазин Валан.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов