Избрани Новини

Институции не могат да накарат собственика да изчисти отпадъците при АМ "Струма"

Кольо Илиев не беше намерен, нито заместник или упълномощен човек

Поредният опит на институциите да принудят собственика на фирма "Феникс Ресурс" Кольо Илиев, който стопанисва всички отпадъци в района на магистралата, остана неуспешен, информира БНТ.

Инспектори от РИОСВ-Перник и полицаи пристигнаха вчера преди обяд на мястото. Те влязоха в административната сграда и останаха там няколко часа. Тяхната задача беше да връчат на собственика заповед за принудително спиране на дейността на фирмата, докато не бъде изчистен изцяло теренът.

Кольо Илиев не беше намерен, не беше намерен и заместник или упълномощен човек, който да приеме заповедта.

Крум Милев, зам.кмет на община Дупница: От 2012 година общината е прекратила договорите с фирма "Феникс Ресурс" и оттогава сме завели дело и искаме да ни бъдат разчистени и предадени по надлежния ред. Ние сме давали много предписания през годините. Ние сме в общината от 2011. Не мога точния брой да ви кажа, но сигурно са десетки предписания и сме писали и до РИОСВ – ПЕРНИК и до АПИ сме сигнализирали. Още преди пожара написахме писмо до АПИ, че може да се случи това нещо. Ако общината тръгне да чисти това нещо, общината моментално става крадец. Това е суровина, това не е боклук.
Соня Йорданова, експерт към РИОСВ-Перник: Винаги има опасност. Тези отпадъци са тук от лятото. Те не са се мърдали. Наложена му е принудителна административна мярка да ги почисти, тя не е изпълнена и затова му е наложен акт за неизпълнеине на този принудителна административна мярка. Целта е да се спре да получава отпадъци, да спре да ги третира, докато не се почистят всички замърсени терени извън разрешеното. Тези блистери тук са на неразрешена площадка. Разрешената площадка, която има право да ползва, е на "Разметаница".


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов