Избрани Новини

Колоните от чакащи тирове ще бъдат преместени от трасето Русе – Мартен на бул. "България"

Мисия

05-02-2020, 15:19

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Колоните от чакащи тирове да бъдат преместени от трасето Русе – Мартен на булевард "България" - това бе решено днес по време на заседание, в което взеха участие представители на Община Русе, Областната администрация, ОД на МВР, Митница Русе, Областно пътно управление, кметът на Община Мартен, Гранична полиция и др.

Предстои на част от тротоарите да бъдат изградени паркинги за тирове - в отсечката от бензиностанция "Еко" в посока Дунав мост и от Пожарната по бул. "България" до сервиза на "Мерцедес". До две седмици Община Русе ще почисти терените и ще постави необходимите знаци.  За реда и пропускането ще се грижат съвместни екипи на ОД на МВР и КООРС.

В понеделник на работна среща с кмета Пенчо Милков и ОД на МВР бяха обсъдени няколко варианта за решение на проблема с тировете, сред които тротоарът на бул. „България“, паркингът на РО-РО терминала и паркингите на Митницата. Направени бяха проверки за капацитета и условията на паркингите за приемане на тирове.

Вчера бе извършено и сондиране на асфалтовия слой на тротоара на бул. „България“. Установена беше дебелина на каменния пласт от 20 см и на асфалтовия пласт от 20 до 30 см, което ще даде възможност тежките камиони да паркират там.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов