Избрани Новини

Полицейска акция срещу дупнишката фирма "Феникс Ресурс“

Собственикът Кольо Илиев в момента се издирва от полицията

Собственикът на дупнишката фирма „Феникс ресурс“ Кольо Илиев в момента се издирва от полицията. В присъствието на главния секретар на МВР Ивайло Иванов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро, днес в района на депото се проведе специализирана операция. Под надзора на Районната прокуратура – Дупница, срещу Илиев е образувано досъдебно производство с обвинение за нерегламентираното управление на отпадъци и за възникването на непредпазлив пожар в района на АМ „Струма“ от август м.г., информира БНР.

При засилено полицейско присъствие и под надзора на районна прокуратура дупница, днес започнаха претърсвания на административната сграда на дупнишката фирма "Феникс ресурс"  със собственик Кольо Илиев. Срещу него започва досъдебно производство заради възникналия през миналата година пожар в района на АМ Струма и заради неизпълнени предписания след тежкия инцидент, заяви говорителят на главна прокуратура Сийка Милева.

Държавата трябва да си свърши работата, допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Извършват се претърсвания и изземвания от регистрираните на името на фирмата адреси.

Сред най-големите приоритети на правителството е овладяване на ситуацията както с водата, така и с отпадъците на територията на страната, уточни екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов