Избрани Новини

Нощта на книгите за Хари Потър ще събере децата на Благоевград

Тримагически турнир ще се състои в Регионалната библиотека

Нощта на книгите за Хари Потър по традиция е събитие, което се отбелязва в цял свят от 2015 г. в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британското издателство Bloomsbury. Тази година вълшебната дата е 6 февруари.
Общата идея на Нощта на книгите за Хари Потър е да даде повод за среща и споделяне на увлечението на младите читатели към невероятните истории на Дж.К.Роулинг, да предаде ентусиазма им и страстта към четенето на техни връстници и приятели, чрез забавление и положителни емоции да привлече нови читатели към библиотеки, книжарници, читалища.
Издателство „Егмонт“ издава книгите за Хари Потър в България и координира събитията в България, посветени на Нощта на книгите за Хари Потър.
Днес от 13.30 ч. в Читалнята на Детския отдел на РБ "Д.Талев" ще се проведе Детски празник под надслов „Нощ на книгите за Хари Потър – „Тримагически турнир“.
Участници в тържеството ще бъдат Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от ІІІ „а“ клас на ІІ ОУ „Димитър Благоев“ с ръководител Ива Петрова.
За тържеството децата ще се маскират по тяхно желание с тримагически костюми.
Ще се оформят четири къта за домовете на училище Хогуортс – Грифиндорф, Хапълхаф, Слидерин и Рейвънклоу. Ще направят разпределителна церемония. Ще се направи детско ателие. В него децата по домове ще решат Тримагическата игрословица.
Хлапетата ще представят информация за Тримагическия турнир, ще разкажат от какви материали са направени магическите пръчки на Хари Потър, Седриг Дигъри, Фльор Делакор и Виктор Крум.
Учениците по отбори ще представят Тримагическата викторина, Чия е репликата? и Двайсет любопитни факта за романите – Знаете ли че…?
Група деца ще представят любими откъси за Тримагичестия турнир от книгата „Хари Потър и Огненият бокал“.
Част от магическите игри ще бъдат организирани във ІІ ОУ „Димитър Благоев“.
На финала на празника ще изберат дете с най-хубав костюм и ще раздадат сертификати за участие на децата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов