В Археологически музей - Сандански създадоха клуб "Приятели на историята“ - blagoevgrad.utre.bg

В Археологически музей - Сандански създадоха клуб "Приятели на историята“

06 февруари 2020, 13:00 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  АМ - Сандански

  Занятията ще се провеждат веднъж месечно

 • Снимка:
  АМ - Сандански

 • Снимка:
  АМ - Сандански

Клубът обединява ученици от IX, X и XI клас с интерес към историята

В Сандански се състоя първата среща на клуб „Приятели на историята“, организиран от Археологическия музей. Клубът обединява ученици от IX, X и XI клас, които имат интерес към историята.

Срещите ще позволят на учениците не само да разширят своите познания по история, но и да се научат да интерпретират новата информация, да търсят сами извори на информация, да боравят с нея, да правят паралели между миналото и съвременния свят.

Младежите ще разкриват миналото на фамилиите, от които произхождат, в контекста на новата история на града, ще разискват историческите заемки на световните модни къщи и ще разплитат вековни криминални загадки.

Занятията ще се провеждат веднъж месечно и ще бъдат водени от от гост-лектори, преподаватели в различни университети.

Всяко второ занятие ще бъде практическо и ще даде възможност на учениците да усъвършенстват своите умения в развиване и защита на тези, писане на доклади, създаване на презентации.

Финансирането на клуб „Приятели на историята“ се осигурява от Археологическия музей- Сандански благодарение на наградния фонд, получен от фондация „Америка за България“ за спечелената от музея награда „Най-добър в привличането на туристи и работа с общността 2019“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета