Дискусия по киберсигурност за първи път се проведе в Гоце Делчев - blagoevgrad.utre.bg

Дискусия по киберсигурност за първи път се проведе в Гоце Делчев

07 февруари 2020, 09:50 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

Представиха се решения за киберсигурност и киберобучения

Дори снежното време не попречи на желаещите от гр.Гоце Делчев и съседните населени места да присъстват на първата по рода си форум дискусия на тема киберсигурност. Пред представители на общините от региона, местната администрация, МОН и бизнес организации Мирослав Стефанов, председател на Българската асоциация по киберсигурност и Ростислав Петров, председател на Българската асоциация на етичните сертифицирани хакери,  представиха решения за киберсигурност и киберобучения.
В продължила повече от два часа приятелска дискусия гост-лекторите говориха за новия Център по киберсигурност (Security Operation Center) с израелско ноу хау, който постоянно мониторира трафика и предотвратява хакерски атаки. Мирослав Стефанов демонстрира какви услуги предлага центърът, уязвимостите, които хакерите използват, за да проникват в мрежата ви, как да се пазите от фишинг атаки, възможностите за филтриране на интернет трафика (например блокиране на определени социални мрежи, интернет портали).
“Живеем във високотехнологично време и дигиталните устройства са неизменна част от ежедневието ни. Боравейки с тях, трябва да сме запознати  с какви неприятности можем да се сблъскаме и съответно да имаме  елементарна култура, за да минимизираме риска. Това е и една от причините Cyber 360 Academy да провежда обучения в областта на IT и киберсигурността и да предлагат актуална методика за оценка на рисковете. Защитата от киберпрестъпления далеч не засяга само ежедневната работа с интернет и работната култура” – сподели Ростислав Петров, който е и управител на Cyber 360 Academy. Той подробно разясни обученията, които са задължителни за повишаване на квалификацията на служители и персонал, съгласно НМИМИС чл.9, ал.4, т.1.
Интересът на присъстващите бе провокиран от иновативния и нестандартен застрахователен продукт „Кибер решения за вашия бизнес“, като бяха зададени множество въпроси и конкретни запитвания, за закупуването му.
Конференцията бе първа по рода си заради специалния B2B формат, целящ конкретна подкрепа на местната бизнес общност.
„Осъзнаваме, че трябва да бъдем по-технологични и информирани в отговор на съвременния начин на живот и модерните заплахи, които стават все по-многобройни, опасни и могат за миг да променят съдбата на много хора във всяко отношение. Освен това смятаме, че непрекъснатата информираност на настоящите и бъдещи клиенти ще повиши не само тяхното внимание и реакция срещу киберзаплахите, но и ще ги накара да бъдат по-отговорни и да се обучават допълнително така, че да разпознават лесно проблемите в интернет и да не позволяват на киберпрестъпниците да превземат данните им. Затова имаме големи очаквания и инвестираме непрекъснато в развитието на услугите, които предлагаме“ – заключиха изложенията си Стефанов и Петров.
Подобен тип събития действат стимулиращо в областта на информационните технологии.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета