Банско ще си партнира с посолството на Сърбия у нас - blagoevgrad.utre.bg

Банско ще си партнира с посолството на Сърбия у нас

07 февруари 2020, 15:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

Сръбските туристи са един от основните контингенти за Банско

Кметът на Община Банско Иван Кадев се срещна с посланика на Сърбия доц. д-р Желко Йович. Тя беше по инициатива на дипломата, който беше избрал Банско за кратка зимна ваканция.
На срещата между Иван Кадев и н.пр. Желко Йович бързо бяха установени лични приятелски отношения, които ще се разширят в сътрудничество в областта туризма, културата и спорта между Община Банско и Република Сърбия чрез посредничеството на дипломатическата мисия в София.
Иван Кадев сподели, че сръбските туристи са един от основните контингенти за Банско и активното взаимодействие със сръбското представителство в България е особено важно за туристическия бранш. „Радващо е, че броят на туристите от Сърбия се увеличава не само през зимата, но и през летните месеци. Тази тенденция трябва да се запази”, заяви той.
От своя страна, н.пр. Желко Йович акцентира върху значението на развитието на добрите отношения между двете съседни страни и прикани съгражданите ни да посещават туристическите дестинации в Сърбия.
След първата среща за установяване на отношения между ръководството на Община Банско и сръбското посолство скоро ще последва работна, на която ще се изработи програма за сътрудничество.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета