Избрани Новини

Банско ще си партнира с посолството на Сърбия у нас

Сръбските туристи са един от основните контингенти за Банско

Кметът на Община Банско Иван Кадев се срещна с посланика на Сърбия доц. д-р Желко Йович. Тя беше по инициатива на дипломата, който беше избрал Банско за кратка зимна ваканция.
На срещата между Иван Кадев и н.пр. Желко Йович бързо бяха установени лични приятелски отношения, които ще се разширят в сътрудничество в областта туризма, културата и спорта между Община Банско и Република Сърбия чрез посредничеството на дипломатическата мисия в София.
Иван Кадев сподели, че сръбските туристи са един от основните контингенти за Банско и активното взаимодействие със сръбското представителство в България е особено важно за туристическия бранш. „Радващо е, че броят на туристите от Сърбия се увеличава не само през зимата, но и през летните месеци. Тази тенденция трябва да се запази”, заяви той.
От своя страна, н.пр. Желко Йович акцентира върху значението на развитието на добрите отношения между двете съседни страни и прикани съгражданите ни да посещават туристическите дестинации в Сърбия.
След първата среща за установяване на отношения между ръководството на Община Банско и сръбското посолство скоро ще последва работна, на която ще се изработи програма за сътрудничество.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов