Американският университет в България отваря вратите си за бъдещи студенти - blagoevgrad.utre.bg

Американският университет в България отваря вратите си за бъдещи студенти

08 февруари 2020, 07:42 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  АУБ

  Събитието започва в 9 часа

 • Снимка:
  АУБ

 • Снимка:
  АУБ

Младежи и техните родители могат да посетят кампуса и да се запознаят с условията за кандидатстване

Американският университет в България (АУБ) отваря вратите си за най-амбициозните и любопитни гимназисти, техните родители и всички, които биха искали да разберат повече за обучението във висшето училище. Тази година Денят на отворените врати е днес, 8 февруари, когато посетителите ще могат да се потопят в динамичната атмосфера на университета и лично да почувстват пулса на живота в кампуса.
Специален гост ще бъде спортният журналист Флорина Иванова, която наскоро беше класирана в топ 15 на най-добрите млади репортери в света. Тя е възпитаник на АУБ, а в момента е едно от лицата на bTV. Денят на отворените врати започва  в 9:00 часа сутринта в съботния ден с регистрация в Студентския център „Америка за България“. До обяд гостите ще видят презентации, от които ще научат най-важното за университета. Денят ще продължи с тур, на който посетителите ще могат да разгледат условията за обучение, културни дейности, спорт и живот в кампуса.
В следобедните часове седем преподаватели от АУБ, идващи от четири държави, ще представят своите дисциплини по време на лекциите в Академичен център „Балкански“. Лекциите ще се водят на английски език, който е и работният език в учебното заведение, а темите са от областите философия, психология, политически науки, бизнес, маркетинг, медии и масови комуникации. Междувременно ще се проведе и информационна среща за родители, както и уъркшопи на студентски клубове. Всички желаещи могат да се запишат и за индивидуална среща със служители от отдел „Прием на студенти“ през целия ден.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета