Болницата в Разлог получи голямо дарение - blagoevgrad.utre.bg

Болницата в Разлог получи голямо дарение

10 февруари 2020, 20:17 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Разлог

    Дарението е от Германия

Съдържа 42 броя болнични легла, негативоскоп, 7 инвалидни колички, 3 компютъра и др.

В изпълнение на приоритетната си по отношение на здравеопазването политика, Община Разлог в лицето на кмета инж.Красимир Герчев и в сътрудничеството и координацията на д-р Мария Копанарова,председател на ОбС, се осигури дарение за МБАЛ-Разлог. Дарението е от Германия и съдържа 42 броя болнични легла, негативоскоп, 7 инвалидни колички, 3 компютъра, 6 кушетки, 3 комплекта хирургичен инструментариум, както и 30 броя перфузори, необходими за коректното дозиране на интравенозно приложими медикаменти. Дарението стана възможно благодарение на любезното съдействие на Николина Ангелкова – министър на туризма и д-р Теофана, принцеса на Саксония.

След приложените мерки за енергийна ефективност и модернизираното оборудване на МБАЛ Разлог, през 2020 година продължава поетапното ремонтиране на отделенията. За настоящата година ОбС – Разлог гласува средства за ремонт на Неврологичното отделение. В бюджета на община Разлог е предвидено и закупуване на нов генератор.

„Това е социално значима инвестиция. Чувство за отговорност към обществото. През последните години Община Разлог активно инвестира в здравеопазването. Това е приоритет на общинската политика. Средствата се използват за подновяване на материалната и техническа база в МБАЛ – Разлог, която дава възможност за качествена медицинска услуга“, коментира инж.Герчев.

Всичко това , както и настоящето обзавеждане и оборудване, е част от продължаващата грижа на Община Разлог за лечебното заведение и съответно за здравето на хората от общината.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета