Избрани Новини

Турската община Ерзурум и Банско ще продължат съвместната си работа

Проведе се заключителна среща по стартирал проект

Работна група с участието на заместник-кметoвете Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, общинския съветник Александър Весков и началника на общинския отдел „Обществени поръчки и проекти” Цветанка Обецанова посети турската община Ерзурум. В Ерзурум бяха проведени разговори с кмета на общината Мехмед Секмен и главния секретар Зафер Айнали.
Визитата на работната група е продължение на съществуващия отличен диалог между двете общини. Във фокуса на разговорите бе побратимяването между двете общини, резултат от проект, стартирал на 15.01.2019 г.
Проведе се и заключителна среща по проекта, на която бяха обсъдени теми, свързани с предимствата на двете общини в туризма, както и с възможностите за въвеждане на възобновяеми източници на енергия и оптимизиране на разходите в туризма. Бяха представени и резултатите от проведено проучване на енергийните практики в двете общини. Това проучване демонстрира оптимизирания разход на енергия на ски зона Банско, пример при оптимизацията на ски зоната в Ерзурум.
"За мен е удоволствие, че сме тук, благодарение на едно сътрудничество, започнало преди две години и което, вярвам, ще продължи още много години напред. Сътрудничество, което ни убеди колко много общи неща има между Банско и Ерзурум, и ни показа, че целите, които си поставяме, и проблемите, които имаме да решаваме, са близки, въпреки голямото разстояние между двата града."- каза заместник-кметът Сашка Въчкова по врема на разговорите.
По време на престоя на работната група в Ерзурум се проведе и ски състезание , в което от българска страна участие взеха състезателите от ски клуб "Юлен" Стефани Вълева, Станислава Слаева, Ростислав Тошев, Иван Кузманов и Теодор Падарев. Всички участници се представиха блестящо. Златните медали спечелиха Стефани Вълева, Станислава Слаева и Иван Кузманов.
Ползотворните контакти между двете общини ще продължат, тъй като бизките теми са много, както и областите, в които двустранно биха могли да си бъдат полезни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)