Избрани Новини

Илия Луков с видеоклип за Трифон Зарезан по Фен Фолк ТВ (видео)

Песента се казва "Вино, вино“ и е част от юбилейния му музикален албум "Наздравица“

В ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи новият видеоклип на доказания фолклорен изпълнител Илия Луков. Песента се казва „Вино, вино“ и е част от юбилейния му музикален албум „Наздравица“, с който всенародният любимец отбеляза 25 години на професионална сцена.
„На 14-ти февруари по стара българска традиция празнуваме Трифон Зарезан – празник на труда и веселието, на виното и винопроизводството. Празник, изпълнен с надежда за берекет и плодородие. Поздравявам всички лозари, винопроизводители и любители на виното, всички българи с новата си песен  "Вино, вино" и от сърце пожелавам на всички здраве и благоденствие! Да бъде спорна годината за всички ни и нека Свети Трифон да ни дари с богата реколта!“, споделя изпълнителят от ефира на Фен Фолк ТВ.
Текстът на песента е записан от Тодор Кушлев през 1893 г., музиката е на самия Илия Луков, а аранжиментът е дело на Емил Янев.
„Вино, вино, руйно, буйно,
ти си гладко, ти си сладко.
Лей се, вино, бистро, люто,
лей се, лей се, весели ни…“
В клипа участие взема и танцова формация „Мездра“ с ръководител Мирослав Аспарухов. Видеото е дело на Стефан Геков и Камен Господинов. Продуцент е Продуцентска къща „Пирина”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)