Савеклиева: Банско се превръща в един от най-предпочитаните курорти от израелските туристи - blagoevgrad.utre.bg

Савеклиева: Банско се превръща в един от най-предпочитаните курорти от израелските туристи

14 февруари 2020, 13:00 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

България е търсена туристическа дестинация в Израел

България е търсена туристическа дестинация в Израел, особено съм доволна, че Банско се превръща в един от най-предпочитаните курорти от израелските туристи. Това каза народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева по време на посещението си на  Международното туристическо изложение IMTM (International Mediterranean Tourism Market), което се провежда през месец февруари всяка година в Тел Авив, Израел.
Даниела Савеклиева бе част от официалната българска делегация, която представи страната ни на престижния форум, в качеството си на зам.председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.
„IMTM е най-старото туристическо изложение в региона на източното Средиземноморие и най-голямото туристическо изложение, което се провежда в Държавата Израел. По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя на изложителите, професионалните посетители и крайните потребители”, уточни народният представител. Тя подчерта, че интересът към България от израелските туристи през последните години нараства, като усилията са насочени да се представи широката палитра от възможности на страната ни за практикуване на целогодишен културно-исторически и балнео и Спа туризъм, в съчетание с вече утвърдения на този пазар традиционен летен и зимен продукт. „За миналата година регистрирахме 245 хиляди туристически посещения от държавата Израел в България, което показва устойчивост на туристопотока. Тази година на българския щанд на изложението участваха четири общини - Варна, Банско, Столична община и Стара Загора и 6 туристически фирми. Участието на общините в такива прояви води до нарастване броя на туристическите посещения. Пример за това  е община Банско”, каза още Даниела Савеклиева.
По време на посещението в Израел народният представител от Благоевград участва и в Световната конференция по дигитализация, киберсигурност и нови технологии 2019 OurCrowd Global Investors Summit.
„OurCrowd е глобална платформа за инвестиране на предприятия, която дава възможност на институции и лица да инвестират и да участват в нововъзникващи компании. Идеята е постижения от всички сфери на науката да се използват за подобряването на качеството на обществения живот. Форумът дава възможност на бизнеса да бъде още по-обединен, още по-свързан”, коментира Даниела Савеклиева.Коментари (4)

Потребител
Георгиев
Добре, че си имаме Банско, за да го посещават туристи от цял свят и да генерираме приходи от туризъм!
17 февруари, 14:33 ч.
Потребител
Dancewithme
Чужденците си се кефят на Банско - евтино им е и им харесва. Затова идват все повече и повече - нормално. Хубавото е, че тази тенденция се очертава да продължи. Щото като се изкефят - идват пак, казват на приятели и така - колелото се върти.
14 февруари, 15:16 ч.
Потребител
Sunny
Това не е първото изложение, на което Банско се прочува с благодатната си локация за туризъм и спорт. Можем да каже, че нашата България си има всичко - от море до множество планини и развлечения за отдих.
14 февруари, 14:23 ч.
Потребител
Василена
С всички събития, които се провеждат в Банско, а и условията за ски са доста добри, не се учудвам, че има интерес от чужди туристи. Дано и занапред така да продължава.
14 февруари, 13:31 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета