Избрани Новини

Сандански представя своя туристически потенциал на Ваканция & СПА Експо (видео)

Истински фурор предизвика ритуалът по зарязване

Община Сандански представя своя туристически потенциал на Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо.

Истински фурор на щанда на общината предизвика ритуалът по зарязване.

Община Сандански, съвместно със Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, участва за поредна година на Международната туристическа борса в София  Ваканция & СПА Експо.

По време на първия ден от престижния форум, интерес към града и региона проявиха туроператори от цялата страна, представители на посолството на Куба в България, посетители и общини. Гост на щанда бе и министърът на туризма Николина Ангелкова. Под автентична арт инсталация на лоза, в духа на празника всеки имаше възможност да опита от местни вина и специалитети, а домашно приготвените печива от фолклорните групи към НЧ „Отец Паисий“ - Сандански предизвикаха интереса и любопитството на всеки посетител.

Вторият ден красивият щанд на общината се изпълни с посетители, а изпълнението на Мъжката фолклорна група – възстановка на ритуала по зарязване към НЧ „Отец Паисий“, бе истинска изненада и предизвика аплодисменти и настроение. Всички посетители се присъединиха към публиката на щанда на общината, дегустираха вината и оформиха дълго хоро.

По-късно зам.кметът на община Сандански Павлина Караджова участва в дискусия на тема „Виненият туризъм: Състояние и перспективи за развитие", организирано от Министерството на туризма.

Събирайки на едно място целия туристически пазар, ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО дава уникалната възможност за нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, бизнес срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов