Избрани Новини

Русалийски танци, дегустации, зарязване предлага винарска изба "Рупел"

В 11.00 ч. е водосветът за здраве и берекет в чест на Св.Трифон

От 14 до 16 февруари тази година отново най-хубавият лозарски празник „Трифон Зарезан” събира лозари, винари, винолюбители, ценители, туристи, гости и приятели за празненства и винени дегустации. И през трите дни Винарска изба РУПЕЛ ще бъде отворена за посещения и дегустации. Ще имате възможността да се разходите из винарната, да откриете процеса на производство на вино, да видите лично лозята и да опитате висококачествено българско вино. Във винарната ще бъдете посрещнати от гостоприемен екип, а вината в магазина към винарната ще се предлагат на атрактивни цени. Входът е безплатен.
ПРОГРАМА за събитието:
15 февруари (събота)
От 10.00 до 16.00 ч. винарната ще бъде отворена за безплатни посещения и дегустации, включително и на нови реколти. Дегустации ще се предлагат и в шатото сред лозята.
11.00 ч. Водосвет за здраве и берекет в чест на Св.Трифон. Автентичен ритуал по зарязване на лозите.
11.30 – 14.00 ч. Празнична програма, почерпка с вино, кът с възможност за закупуване на напитки, барбекю и храни от местни производители. Кулинарна изложба от майсторски приготвени домашни баници, пити и други специалитети, с конкурсен характер. Всеки участник в изложбата ще получи бутилка вино, а трите големи награди ще бъдат обявени допълнително. Желаещите да опитват от вкусните изкушения на изложбата ще могат да сторят това срещу закупен талон, а средствата, събрани от кулинарната изложба, ще бъдат дарени на Радослава Германова за малката Никол от град Сандански, която се нуждае от животоспасяваща операция. Да й подадем ръка!
По време на празничната програма ще се насладите на русалийски танци, изпълнени от Сдружение „Русалии“, "Ценностите на Петрич", ревностни пазители на традицията. Младите момчета ще могат да научат първи стъпки от танцувалните движения, да се докоснат до тъпана и зурната, да се посветят в някои от тайните на мъжете-русалии.
Красивите девойки и момчета от фолклорна формация „Македонци” - с.Кулата ще изпълнят традиционни за района хора и танцови композиции.
Програмата ще завърши със завладяващите гласове на подрастващите сестри и изгряващи звезди на Югозапада – певиците Катерина и Зорница Стоянови.
14.30 ч. – Професионална вертикална дегустация на пет реколти бяло вино от сорта Тамянка, производство на Винарска изба Рупел. Лектор и водещ дегустацията е Екатерина Александрова Петрова . Място на провеждане – шато сред лозята. Вход безплатен!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов