Избрани Новини

АУБ домакинства регионално състезание на Фондация "БЕСТ”

В езиковото съревнование се включват над 300 ученици

Западното регионално състезание на фондация „БЕСТ“ за учебната 2019/2020 г. ще се проведе днес и утре, а домакин е Американският университет в България (АУБ). Турнирът за езикови умения по английски език в Благоевград е 37-ми за фондацията и в него ще вземат участие повече от 300 ученици от над двадесет училища от Западна България. Очакванията на организаторите са в АУБ да се съберат 500 души – съдии от и извън България, наставници, придружители и голям брой доброволци, които да гарантират плавното преминаване на събитието и положителните емоции, които ще го съпътстват.
Децата ще премерят уменията си предимно във вербална употреба на английски език в пет дисциплини – дебати, ораторско майсторство, драматичен дует, публично четене на проза и рецитиране на поезия. Участници в съревнованието са ученици, разпределени както в големи отбори или такива с натрупан опит, така и в малки и дебютиращи екипи. Участниците ще бъдат специални гости на фестивала на традиционната кухня и танци – част от Международната седмица в АУБ.

От 19:00 ч. в Американския университет ще се проведе церемония по награждаване на победителите в Десетото юбилейно национално състезание по творческо писане на английски език. На нея ще присъстват 21 призьори в седем възрастови категории, техните преподаватели по английски език, както и родители и гости. Тази година в състезанието  се включиха над 3300 ученици от 6 до 12 клас от 173 училища в цялата страна.
Допълнителна информация за Западното регионално състезание на фондация „БЕСТ“ в АУБ е налична онлайн на: https://bestfoundation.bg/upcoming-events/2020-blagoevgrad-tournament



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)