Деца от Детско полицейско управление гостуваха в Районен съд - Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Деца от Детско полицейско управление гостуваха в Районен съд - Кюстендил

15 февруари 2020, 13:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    РС Кюстендил

Питаха за наказанията, които налага съдът, включително и на деца

Деца от ОУ „Проф.Марин Дринов“, участници в Детското полицейско управление към Районното управление на полицията в Кюстендил, гостуваха в Районен съд - Кюстендил. Те бяха посрещнати от председателя на съда съдия Мая Миленкова в една от съдебните зали. На техните въпроси отговаря съдия Светослав Петров, който им разказа за работата на съда и за участниците в съдебния процес.
Децата, които са 4-ти клас, бяха много активни и любопитни за това какво се случва в Съдебната палата. Питаха за наказанията, които налага съдът, включително и на деца, които са извършили престъпление. Интересуваха се какви са видовете наказания, какво се случва ако двама души са се сбили и наранили например. Питаха за мерките за неотклонение като „Задържане под стража“ и „Домашен арест“.
25 деца от ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Кюстендил са участниците в Детското полицейско управление. Програмата им за обучение е 2-годишна, като те се запознават с дейността на полицая, с техните права и отговорности като граждани на България. Като част от обучението им, децата гостуваха на Районен съд - Кюстендил с техните ръководители инспекторът от Детската педагогическа стая Сашко Деянов и педагогическият съветник в училището Юлия Станчева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета