Избрани Новини

Представиха добри практики по предмета "Религия-Православие"

Участваха учители от Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Разлог, Белица, с.Баня и др.

В Благоевград се проведе областно представяне на добри практики в обучението по Религия-Православие в българското училище и в православните прицърковни училища на Неврокопска епархия. Участие взеха учители от Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Разлог, Белица, с.Баня и други населени места, където се изучава предметът.
На срещата присъства Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието - Благоевград, иконом Георги Танчев, протоирей Стоян Бербатов, представители на Неврокопска митрополия, доц.Веска Гювийска от Катедра „Педагогика“ в ЮЗУ “Неофит Рилски“, както и старши експерти от регионалния инспекторат.
Представените практики бяха разпределени в категориите: Предучилищна възраст, Начален курс на обучение, Прогимназиален курс, Гимназиален курс на обучение. Участие взеха повече от 30 учители по Религия-Православие, които представиха по интересен и достъпен начин своята практика и имаха възможност да обменят различни методи на обучение. Модератор на представянето бе г-жа Текерска, старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия.
Събитието е по инициатива на МОН и Синдиката на българските учители. Предстоят още две конференции на отличените практики от различните области на страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов