Български взвод демонстрира настъпление с бойна стрелба - blagoevgrad.utre.bg

Български взвод демонстрира настъпление с бойна стрелба

16 февруари 2020, 19:29 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  МО

 • Снимка:
  МО

 • Снимка:
  МО

 • Снимка:
  МО

Военнослужещи от Благоевград се включиха в международното учение "Golden Fleece -20“

Военнослужещите от Бригадно командване – Благоевград, които участват в международното ротно-тактическо учение с бойна стрелба „Golden Fleece 20“, демонстрираха способности по време на деня за високопоставени гости на учебния полигон в база Дримос, Гърция. Българският взвод се включи в настъпление с бойна стрелба, като занятията наблюдаваха началникът на Генералния щаб на националната отбрана на Гърция генерал Константинос Флорос, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и представители на другите страни-участници.
Двадесет и един военнослужещи с четири бойни бронирани машини „Commando Select” от Бригадно командване - Благоевград с ръководител лейтенант Борислав Манов взеха участие в учението „Golden Fleece 20“, което се проведе от 10 до 14 февруари в Република Гърция, база Дримос.
Освен страната домакин Гърция, в него участваха и военнослужещи от Румъния, Сърбия, Албания, Република Северна Македония и САЩ. По време на учението военнослужещите изпълняваха съвместно задачи по операции по поддържане на мира и настъпление с бойна стрелба, охрана на обект, ескорт, участие на механизирания взвод от многонационалната рота в ротно-тактическо учение с бойна стрелба.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета