Избрани Новини

Общата селскостопанска политика след 2020 г. обсъждаха в Банско

Срещата стана с посредничеството на депутата Александър Мацурев.

В рамките на Националната кампания на Министерство на земеделието, храните и горите за директните плащания през 2020 г., в Банско беше екип от МЗХГ.
Срещите по програмата на земеделското министерство се провеждат в областните градове, но специалистите включиха и Банско в информационния си рейд с посредничеството на народния представител Александър Мацурев.
В Туристическия информационен център в Банско дойдоха много земеделски производители, животновъди и пчелари, за да разберат какви са новите моменти в условията по схемите за директни плащания, предстоящото в законодателството в сектор „Животновъдство“ и каква ще бъде Общата селскостопанска политика след 2020 г.
„Какви са възможностите за настоящата година и какво се планира за Общата селскостопанска политика след 2020 г. – това са въпроси, които вълнуват моите съграждани – земеделски производители, и нас като общинско ръководство. Имаме нужда от тази информация и от съдействие в процедурите за получаване на средства от производителите”, заяви кметът на Община Банско Иван Кадев, който откри срещата.
Екипът на МЗХГ беше воден от зам.министър Янко Иванов. Експертите разясниха условията по схемите за директни плащания в Кампания 2020, предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони за настоящата година, новите моменти в законодателството в сектор „Животновъдство” и Общата селскостопанска политика след 2020 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов