Избрани Новини

Разлог се преклони пред подвига на Левски

Венци и цветя се положиха пред паметника му

„Роди се и поведе ни в борба, обесен бе, но нивга не умря... “147 години от гибелта на Апостола! 147 години жива идея за свобода!

На 18 юли 1837 г. в Карлово е роден Васил Кунчев. Съобразителен ум, трезва преценка, решителна воля, вяра в собствените възможности и думи, подплатени с дела - белезите на един човек, надраснал съвремието си, заживял във вечността и оставил светъл завет за идните поколения. Легендата и историческата истина разказват как той преминава през всяко българско селище, увлича най-добрите българи след себе си и почти във всяко кътче създава революционен комитет. Защото е убеден, че "Нашето дело зависи от нашите собствени усилия". По време на втората си обиколка из България Дяконът посещава Разлог и основава революционен комитет от 12 души на Кипре Максев.

В знак на признателност пред геройството и силния дух на Апостола , венци и цветя поднесоха инж.Красимир Герчев – кмет на община Разлог, председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, д-р Емил Тончев – народен представител, политически партии, представители на институции, общественици, признателни граждани. В програмата, посветена на 147-та годишнина от обесването на Апостола, взеха уастие ученици от НУ „Св.св Кирил и Методи“, певческа група с ръководител Лилия Лачинова от ОУ „Никола Парапунов“, певческа група с ръководител Красимир Драгучин и други.

Поклон пред светлата ти памет, Апостоле!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)