Избрани Новини

147 години от гибелта на Васил Левски отбелязаха в Сандански (снимки)

Венци и цветя положиха пред паметника му

С възпоменателна церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски, Община Сандански отбеляза 147 години от гибелта на Апостола на свободата.

„Днес отдаваме почит на един светец, напуснал църквата, един революционер, отдал живота си за свобода и равенство. Левски е този, който ни научи, че вярата в Родината, силата на човешкия дух и борбата за свободата са по-силни от всичко“ – с тези думи заместник-кметът на Община Сандански Павлина Караджова се обърна към обществеността, присъстваща на възпоменателното поднасяне на венци пред мемориала на Васил Левски.

На паметника на най-великия син на България, ръководството на общината, Общинския съвет, църковното настоятелство, политически партии, НЧ „Отец Паисий-1919“, Клуб „Учители-будители“, училища, детски градини и граждани сведоха глава и се поклониха пред великото дело на Дякона.

Общинският духов оркестър с изпълнението на „Къде си вярна, ти любов народна?“ наситиха  атмосферата с дух и предадоха чрез силата на мелодията вярата и убежденията, за които ни напомня историята. С емоционален разказ за Васил Левски, деца от училищата в града  припомниха исторически моменти от живота му, за които народът го обезсмърти, като му даде най-високото нравствено звание – Апостол на българската свобода.

Поклон към светлата памет на Апостола на свободата! Помним, Апостоле!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)