В Кюстендил показват изложба от Второто международно триенале във Варна - blagoevgrad.utre.bg

В Кюстендил показват изложба от Второто международно триенале във Варна

21 февруари 2020, 13:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ХГ "Вл.Димитров-Майстора" - Кюстендил

    Откриването е в 17:30 ч.

Ще се състои демонстрация с акварел от Селма Тодорова в 16:00 ч.

Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“ - Кюстендил е домакин на второто международно триенале "Духът на акварела" - Варна от днес, 21 февруари. Откриването е в 17:30 ч., което ще се предхожда от демонстрация с акварел от Селма Тодорова в 16:00 ч.

II-то международно триенале „Духът на акварела“ - Варна е проект на фондация IWS – България („Международно акварелно общество - България“). Фестивалът на Триеналето се проведе във Варна от 1 до 5 юли в партньорство с ГХГ „Борис Георгиев“ и с финансовата подкрепа на фонд „Култура“, Община Варна. Присъстваха над 250 участници и гости от Индия, Франция, Исландия, Перу, Република Корея, Германия, Холандия, Белгия, Бангладеш, Тайланд, Испания, Италия, Китай, Русия, Украйна, Беларус, Мексико, Израел, Полша, Гърция, САЩ, Япония, Сърбия, Румъния, Словакия, Турция, Канада и, разбира се, България. В изложбата на триеналето във Варна, участваха над 370 произведения на автори от 63 страни.
След края на изложбата на триеналето над 270 от нейните произведения са включени в пътуваща изложба в осем от най-хубавите галерии в България до март 2020 г. През август колекцията от избрани творби на триеналето гостува на ХГ „Никола Маринов“ – Търговище, която е негов съорганизатор, заедно с арт галерия „Папийон“, ХГ „Асен и Илия Пейкови“ – Севлиево (септември) и ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол (ноември). През октомври гостува в зала „Сирак Скитник“ в Сливен, а през декември – в Стара Загора. Художествената галерия в Пазарджик е седмата галерия, в която Триеналето се показва, и шестата от пътуващата изложба. Следват експозиции в Кюстендил и в София.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета