Избрани Новини

Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Явор Бахаров

Кокаин, канабис и алкохол отчел тестът

Районна прокуратура - Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Явор Бахаров (на 34 години) за извършени от него престъпления по чл. 343 б, ал. 1 от НК и по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Към м. февруари 2020 г. обвиняемият имал придобита правоспособност за управление на моторно превозно средство с категории „В“ и „М“. Същият е осъждан с влезли в сила съдебни актове за престъпления от общ характер, налагано му е наказание по чл. 78а от НК. Освен това е бил санкциониран с влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата.

Около 12:50 ч. на 08.02.2020 г., в Банско, обвиняемият управлявал лек автомобил м. „Мицубиши” по ул.„Найден Геров“. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при РУ на МВР - Банско. На полицейските служители им направило впечатление, че МПС на обвиняемия Бахаров криволичи по пътното платно, поради което го последвали с цел извършване на проверка.

На водача бил подаден светлинен и звуков сигнал, при което той спрял на ул.„Пирин“, в района на хотел „Кемпински“. Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Я. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във ФСМП - Банско обвиняемият дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила. За констатираните нарушения на ЗДвП на Бахаров били съставени два акта.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)