Избрани Новини

Какво ще бъде времето през пролетта?

Може да очакваме температури до 15 градуса

Нетърпеливо отброяваме времето до началото на пролетта. Топла и суха ли ще бъде тя или студена и дъждовна и ще има ли изненади в последните дни на февруари - темата коментира климатологът проф.Георги Рачев в ефира на Нова ТВ.
„Очаква се още днес температурите в районите, които обичайно са чувствителни, рязко да се повишат. В София температурата ще достигне 10-11 градуса. В понеделник ще има повече вятър, но пак ще се задържи топло”, каза той.
„Обичайно е за февруари да е по-студено, все пак е зима. Въпреки това изпращаме една сравнително топла зима”, коментира още той.
„Обикновено абсолютните максимални температури през март са по-високи от тези през април”, каза още проф.Рачев.
По думите му в сряда ни очаква рязка смяна на времето, а в четвъртък ни очаква наистина топло време. „Може да очакваме температури до 15 градуса”, каза още той.
Според него има вероятност за снеговалежи, но никой не може да каже със сигурност кога точно ще бъдат те.
„В края на месец март, ако прогнозите се запазят такива, каквито са сега, гарантирам, че ще има валежи и в язовир „Студена” например ще има минимум 6 млн.куб. метра вода”, коментира Рачев.
През юни и първата половина на юли температурите, според него, ще бъдат малко по-високи и ще има нормални количества валежи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)