Избрани Новини

Подариха безплатни шофьорски курсове на трима младежи-сираци от Дупница

Таксите и всички допълнителни разходи се поемат от известно обществено сдружение

Трима младежи с ограничени финанси от Дупница са записани и ще изкарат безплатни шофьорски курсове, информира БНР. Таксите и всички допълнителни разходи се поемат от известно обществено сдружение. То ще плати обучението и на един младеж от Добрич, казаха представители на  организацията на среща с вече одобрените младежи и инструктори от града.

След като минат обучението по норматив и вземат изпитите си успешно, младежите, които са без или с един родител, ще бъдат консултирани кариерно и насочени към допълнителни образователни програми. По време на обучението си те ще бъдат напътствани от ментор, чиято цел е да им се помогне не само с усвояването на теоретичния материал, а и с други трудности, които младежите срещат при обучението си и в живота.

Менторите за Дупница са и от Планинската спасителна служба в града.

Младежите, които са навършили 18 години, каквото е изискването, за да получат свидетелство за правоуправление, вече се запознаха със своите ментори в една от автошколите, където ще карат курсовете.

„Идеята ни е да даваме шанс и да помогнем както със средства, така и с контакти на млади хора, които са навършили 18 години и нямат възможности. Много голяма част от тези млади хора влизат в живота без каквато и да е подготовка, без знания и умения. Те дори нямат и шофьорска книжка, която би им позволила на първо време да карат такси например“, казаха на срещата в Дупница инициаторите на безплатните курсове за младежите-сираци.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)