Избрани Новини

Изгражда се изцяло нова ВиК мрежа на Стара Кресна

Кметът Георгиев направи първата копка на новия водопровод

Днес бе даден старт на изграждането на изцяло новата ВиК мрежа на Стара Кресна. Жителите на селото, дало на българската история Кресненската епопея от 1878 г., се събраха на площада, където в присъствието на кмета на община Кресна Николай Георгиев, председателят на общинския съвет Мая Божинова, заместник-кметове, кметския наместник на селото Павел Паскалев и архиерейския наместник на Санданска околия протоирей Георги Танчев бе отслужен празничен водосвет.

Веднага след това кметът Георгиев направи първата копка на новия водопровод и разби бутилка шампанско в кофата на очакващия да започне работа багер.

След 70 години на очакване, жителите на Стара Кресна ще забравят за неволите с водата и още тази година ще се радват на своята нова придобивка.

"Щастлив съм, че в моя втори мандат успяваме да разрешим един огромен проблем за жителите на село Стара Кресна, а ако трябва да съм искрен докрай, и за община Кресна. С осигуреното финансиране в размер на 1 621 786 лева, заедно с изграждането на ВиК ще се построи и нов резервоар, а жителите на селото ще забравят за водния режим", каза Николай Георгиев. "Разбира се, предвидени са и средства за асфалтиране, за да не остане работата по изграждане на водопроводната мрежа на селото свършена наполовина", продължи той.

Ремонтът на ВиК мрежата на Стара Кресна е реалност благодарение на изготвения от община Кресна проект, който беше финансиран в края на миналата година от Министерския съвет. Целевите средства ще бъдат инвестирани изцяло в реконструкция на водопроводна мрежа, строителството на нов резервоар и асфалтиране в село Стара Кресна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов