Избрани Новини

Андрей Новаков в Белица: Строителството на АМ "Струма” продължава

Няма риск от връщане на средства на ЕС, заяви евродепутатът

Автомагистрала „Струма” ще я има въпреки всички протести. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството дойде добрата новина, че България продължава работата по подготовката на апликационната форма за магистралата през Кресненското дефиле. Това каза на среща в Белица областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

„Строителството на най-важния за развитието на Благоевградска област инфраструктурен проект продължава и няма риск за връщане на средствата, предоставени от Европейския съюз за построените досега и за изграждащите се участъци от магистралата”, обясни Новаков.  В срещата участваха още народните представители на партията от Благоевградска област Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев и д-р Емил Тончев.

„В Еврозоната левът няма да се обезцени, нито параметрите на валутния борд ще бъдат нарушени. В Народното събрание взехме отговорно политическо решение курсът лев-евро да остане фиксиран. Доверието в икономиката ни и инвеститорският интерес ще се повишат още с влизането ни в т.нар. „чакалня“ на Еврозоната. Това гарантира много по-добри възможности за бизнеса, а оттам и за повишаване на доходите на хората”, коментира Даниела Савеклиева, поставените от хората въпроси за това какво да очакват в сегашната ситуация и в бъдеще.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)