Банско чества Трети март - blagoevgrad.utre.bg

Банско чества Трети март

02 март 2020, 10:47 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

    Утре празникът се премества на Бъндеришка поляна

Тържествените прояви започват днес от 16,30 часа

Националният празник на България 3-ти март ще бъде отбелязан подобаващо в община Банско.
Тържествените прояви започват още днес от 16,30 часа с изпълнение на националния химн и полагане на венци и цветя пред паметника „Банско помни героите”.
Веднага след това, от 17.30 часа, в големия салон на читалище „Никола Вапцаров” учениците от СУ ”Неофит Рилски” ще изнесат концерт-спектакъл, посветен на 3-ти март.
Честването в самия ден на националния празник тази година ще бъде различно. То ще започне на 3 март в 12,30 часа на Бъндеришка полена. Туристите ще станат свидетели на флашмоб, в който банският фолклор ще бъде представен нетрадиционно.
Над всичко ще бъде българският трибагреник, който, преди да се развее над празнуващите, ще бъде донесен по пистата от облечени с фолклорни костюми ски-учители. Пременени с носии, самодейците от читалище „Никола Вапцаров” ще свирят и пеят и ще увлекат в огромно хоро българи и чужденци.
Организаторите на тържеството на Бъндеришка полена – Община Банско, „Юлен”АД и НЧ”Никола Вапцаров” приканват всички българи да се присъединят към празненството, като носят знамена на България и се облекат в народни носии.Коментари (3)

Потребител
Георгиев
Трети март по снежните писти на Пирин ще бъде истински национален празник! Още повече, че зимата започва да си отива и ни остава по-малко от месец, за да покараме ски!
02 март, 13:28 ч.
Потребител
Яна
Страхотна програма, добре са се подготвили. На Бъндеришка поляна, разбира се, ще бъде най-интересно, един доста нетрадиционен начин да се отбележи празника, заслужава си да се види.
02 март, 12:30 ч.
Потребител
Иван
На ски в Банско по това време ще е най-добре!
27 февруари, 14:03 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета