Избрани Новини

Съдилищата в Кюстендил подкрепиха кампания за дете с увреждания

Събират се средства за купуването на специален стол на едно от децата в Дневния център

Деца от Дневен център "Вяра, Надежда, Любов" в Кюстендил гостуваха днес в Съдебната палата. Те бяха посрещнати с отворени сърца от съдиите и съдебните служители в Окръжен съд - Кюстендил и Районен съд - Кюстендил. Стефи, Краси, Саши и Дани подариха по китка здравец и кокичета на новоизбрания председател на Окръжен съд съдия Пенка Братанова и на председателя на Районен съд съдия Мая Миленкова. Децата, заедно с техните възпитатели Бойка Анева и Албина Гълъбова, разказаха за благородната им мисия да съберат средства за купуването на специален стол за баня на едно от децата от Дневния център с ДЦП /детска церебрална парализа/ и епилепсия. Столът, заедно с фиксатори за глава и крака, ще спомогне за безопасното къпане и за релакс на 10-годишното момче, което е със 100% степен на увреждане.
„Съдиите и съдебните служители подкрепиха кампанията "Мартеничка си купи, цвете засади". Благодарение на тяхната помощ бяха събрани половината от средствата, необходими за закупуването на специализираното помощно средство. "Благодарим ви, добротворци!!! Бъдете здрави!“, написаха на фейсбук страницата си от Дневен център "Вяра, Надежда,Любов" -  Кюстендил.
Децата донесоха в съда, с пожелания за здраве и късмет, пълна кошница с мартеници и красиви пана. Те са изработени в заниманията по арт терапия. За спомен на много от съдебните служители ще бъдат и специалните мартеници със семена от цветя, които след Баба Марта могат да бъдат засадени в домашните им градини.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)