Избрани Новини

Почина началникът на отбраната генерал Андрей Боцев

В знак на почит отменят до 1 март всички събития на МО и армията

След кратко и мъчително боледуване снощи почина началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. С честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир, загрижен за своите подчинени, генерал Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България.

Той е роден на 26 ноември 1959 г. в Гоце Делчев. С висше офицерско звание генералът е удостоен на 18 април 2018 г. Началник на отбраната е от 8 март 2017 г. до днес. От 2014 до 2017 г. заема длъжността командир на Сухопътните войски.
Ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия изказва искрени съболезнования към роднините и близките на генерал Андрей Боцев.
Поради кончината и в знак на почит към паметта на началника на отбраната генерал Андрей Боцев във всички формирования на Българската армия и въоръжените сили на Република България днес, 28 февруари, националният флаг ще бъде спуснат наполовина.

Със заповед на министъра на отбраната се отменят всички публични събития в Министерството на отбраната, Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра до неделя (1 март) включително.
Поклонението ще бъде на 1 март /неделя/, от 11:00 часа в Централния военен клуб, София.
В родния му град Гоце Делчев поклонението ще бъде на 2 март /понеделник/, от 9:00 до 12:00 часа в катедралния храм "Св.Св. Кирил и Методий". Опелото ще бъде от 12.00 часа в същия храм, а погребението ще бъде от 13:00 часа в Гробищния парк на гр.Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов