Общинският съвет в Банско прие програмата за управление на кмета Кадев - blagoevgrad.utre.bg

Общинският съвет в Банско прие програмата за управление на кмета Кадев

28 февруари 2020, 18:45 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

    Програмата е отворена за актуализация

Процент от годишната инвестиционна програма ще се заделя за благоустройство

Общинският съвет в Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета Иван Кадев Програма за управление на община Банско през мандат 2019-2023 г.
В изготвянето и́ са взети предвид данни, които очертават основните проблеми и посоките за развитие на общината.
Като водещи цели са изведени преодоляването на наследената финансова стагнация, възстановяването на икономическата активност на общината, забавена от развитието на Ски зона Банско и тази над Добринище, както и постепенното възвръщане значението на Банско като средище за професионално образование, особено в сферата на туризма.
В мерките за постигането на целите за набелязани дейности за създаване и поддържане на функционална инфраструктура. Конкретно – възстановяване и изграждане на нови детски площадки, довършване реконструкцията на ул.”Пирин”, изграждане на ул.”Найден Геров”, изграждане на тротоари и осветление на ул.”Явор”, обновяване на уличното осветление, увеличаване на зелените площи, премахване на въздушните кабели.
През управленски мандат 2019-2023 предстои решаването на отлагани с години инфраструктурни въпроси като приключване на процедурата за приемане на ПУП на „Нови селищни образования”, изграждане на Обреден дом в гробищния парк на Банско и благоустрояване на гробищните паркове във всички селища на общината.
Утвърждаването на Банско като предпочитана дестинация за целогодишен туризъм в различните му форми налага и изграждане на мултифункционална зала в настоящия мандат.
Въвежда се принципа „Ти решаваш”, според който процент от годишната инвестиционна програма ще се заделя за благоустройство след допитване на живущите по места.
Специално внимание в управленската програма е отделено на осигуряването на качествена и достатъчна като количество вода за всички населени места в община Банско.
В одобрения от общинските съветници документ са набелязани мерки за подпомагане на малкия и средния бизнес, здравеопазването, спорта, културата и образованието, обществения ред и сигурност.
Програмата е отворена за актуализация и допълнение с предложения на жителите на общината.
Програмата за управление управление на Община Банско за периода 2019-2023 г. ще бъде публикувана в сайта на Община БанскоКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета