Избрани Новини

У нас няма случай на новия коронавирус

Отрицателни са резултатите за COVID-19 на всички изследвани днес проби

Отрицателни са резултатите за COVID-19 на всички изследвани днес (28 февруари) проби във Военномедицинска академия и Националната референтна лаборатория. Днес във Военномедицинска академия са постъпили 46 проби. В Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести днес са постъпили 15 проби.
Контролните изследвания потвърждават, че у нас няма случай на COVID-19.
Тези данни изнесе пред журналисти по време на брифинга на Националния оперативен щаб директорът на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев. Той обясни, че четирите лаборатории, в които могат да бъдат изследвани проби за новия коронавирус, имат капацитет да обработват по 100 проби дневно. От думите на проф. Кантарджиев стана ясно още, че за подсилване човешкия ресурс в Националната референтна лаборатория е осигурен допълнителен персонал с необходимата експертиза.
Към момента на територията на Европейския съюз за регистрирани 779 потвърдени случая на COVID-19. В Италия броят на доказаните случаи е 655. По отношение на региона около страната ни – регистрираните случаи са както следва: в Северна Македония - 1; в Гърция – 4+2; в Хърватия – 4+2 и в Румъния – 1 случай. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)