Няма случай на коронавирус в България - blagoevgrad.utre.bg

Няма случай на коронавирус в България

29 февруари 2020, 22:12 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МЗ

    Не повече от 120 човека са под карантина за цялата страна

Мерките за сигурност по границата ни във връзка с COVID-19 са изключително ефективни

Три проби са изпратени в Националната лаборатория - от Варна, от Благоевград и от Хасково, които са отрицателни. Във ВМА има 19 проби, които също са отрицателни. Очаква се резултата на една проба. Данните съобщи ген.Венцислав Мутафчийски на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб за коронавируса у нас, цитиран от tribune.bg.
Не повече от 120 човека са под карантина за цялата страна.
„Единственият съществен скок е в Южна Корея – 3 150 са вече. В Европа няма нови случаи, но са се увеличили смъртните случаи от сутринта от 17 на 23“, посочи още Мутафчийски.
„Оказва се, че нашият контрол на сухоземната граница, особено на Калотина, е изключително ефективен. За последните 24 часа от там, благодарение на термометриране на пътникопотока, са отделени и постъпили във ВМА четирима души“, съобщи ген. Мутафчийски.
Това е изключителна новина, защото никъде по света такъв контрол не се прилага, заяви той и добави, че България има безпрецедентни мерки за сигурност.
„Само Туркменистан има по-строги мерки по сухопътните си граници от България. Там има лагери на границите, където остават подозрителните случаи“, заяви още той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета