Избрани Новини

Всички проби за коронавирус у нас са отрицателни

Намалява броят на поставените под карантина

Положителните резултати за COVID-19, доказани в държавите от ЕС, трябва да бъдат потвърдени в посочена от Европейската комисия референтна лаборатория –  в Университетската клиника „Еразмус“, Холандия или в Клиника „Шарите“, Германия. При доказан случай на COVID-19 у нас, България също ще спази процедурата, съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.
Той припомни, че към момента няма регистриран случай на заразен с COVID-19 у нас. Всички проби, изследвани вчера във ВМА и Националната референтна лаборатория, са отрицателни. В лабораторията на ВМА ще бъдат изследвани 10 нови проби, чиято обработка вече е започнала. До момента в Националната референтна лаборатория не са постъпили проби за установяване на заболяването.
Намалява броят на поставените под карантина.
По отношение на актуалното разпространение на новия коронавирус в Европа – около 1700 са доказаните случаи към 7.00 часа, днес, 1 март, като единствено в Италия се наблюдава увеличение на случаите. Там те са се увеличили с около 450 за 24 часа, или общо - над 1150 потвърдени случая.
Запазва се тенденцията в някои европейски държави, където има по един регистриран случай, да няма установени нови заболели.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)