И на Сирни Заговезни доброволците нахраниха социално слабите - blagoevgrad.utre.bg

И на Сирни Заговезни доброволците нахраниха социално слабите

01 март 2020, 20:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Кухня за бедни, Благоевград

Младежи от Центъра за социална подкрепа помагаха и закичиха дошлите с мартеници

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази неделя, на Сирни Заговезни, нахрани социално слабите ни съграждани.
"Днес менюто беше рибена чорба и хляб. Слава Богу за дарените продуктите, и за да стигне храната, готвихме в големия и малкия казан.
Днес на гости ни дойдоха младежи от Центъра за социална подкрепа, които с доброволния си труд и ентусиазъм зарадваха с красиви мартеници потребителите на кухнята. Почерпихме ги от сготвената супа и сладкиши, снимахме се заедно, като колеги в доброволството и си потърсихме взаимно опрощение от всички. Простете и вие! Бог да бъде милостив към всички - и към дарителите и доброволците", споделиха организаторите.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета