Избрани Новини

Разлог сведе глава пред подвига на Освобождението

Запалиха Огъня на свободата

Трети март – 142 години свобода, гордост и пламенен дух съпътстват тази велика дата, тази годишнина, която всеки българин свързва с най-свидните дати от живота си! За хората в Разлог свободата е особено ценено нещо - тя е символ, тя е знаме и люлка на живота.

В знак на признателност венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев, председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, политически партии, представители на институции, общественици, признателни граждани.

„Поклон към българите, паднали за свободата, защото всички те остават безсмъртни, защото всички те оставят трайни следи! Да си пожелаем за България – вечен живот, достойнство и памет! Нека пазим паметта на поколенията в новото време, като пример за достолепие и уважение, защото народ, който пази и почита своето минало е достоен да изгражда добро бъдеще за идните поколения! И нека не само днес, а всеки ден от годината да пазим духа, родолюбието и силата си, които ни правят българи!“ – каза в словото си кметът.

В програмата по повод 142 години от Освобождението на България взеха самодейци към НЧ „15.09.1903-1909“ Разлог, а почетен караул на Щаба на Българската армия от поделението в  Благоевград проведе тържествената церемония за националния празник. Тържественото отбелязване на 3-ти март завърши със заря и запалване на Огъня на свободата - т.н гаре, символ на мира, свободния дух и борбеността на хората.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов