Избрани Новини

BILLA дарява 86 040 лв. в подкрепа на Самуиловата крепост

Сумата е събрана в рамките на националната кампания "Ние обичаме България“ 2020

Общо 86 040 лв. ще бъдат дарени на Самуиловaта крепост след проведената национална инициатива „Ние обичаме България“ 2020. Дългосрочната кампания, организирана от BILLA България, за пореден път успя да обедини хиляди българи около каузата за опазването на културно-историческото наследство на страната. Инициативата се проведе с подкрепата на Министерството на културата и Община Петрич.
Проектът, целящ осигуряването на финансова помощ за един от най-значимите паметници на културата и природни забележителности, тази година успя да събере общо 43 020 лв. от дарения на касите на магазини BILLA в цялата страна. В края на инициативата търговската верига удвои събраната сума. Дарението ще бъде използвано за модернизиране и облагородяване на Самуиловата крепост и района около нея.
„Благодаря на всички хора, които припознаха каузата и подкрепиха кампанията „Ние обичаме България“. Благотворителната инициатива пожъна значителен успех и за нас това е огромна радост. С общи сили не просто отново ще подпомогнем един толкова значим обект, но и ще докажем, че когато обществото е обединено около значима идея, могат да се направят много положителни промени“, сподели Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.
В рамките на кампанията BILLA организира образователна игра, свързана със Самуиловата крепост. На случаен принцип бяха изтеглени 50 победители, които печелят по 1 семеен пропуск за посещение на крепостта с екскурзовод, както и комплект от уникални сувенири от обекта. Информация за всички печеливши е публикувана на официалния сайт на играта www.samuilovakrepost.billapromo.bg
Дългосрочната инициатива на BILLA България стартира през 2016 г. и успя да обедини хиляди българи в няколко поредни години. В рамките на кампанията „Ние обичаме България“ BILLA подкрепи някои от най-емблематичните български исторически обекти – Паметника на свободата на връх Шипка, Националния историко-археологически резерват „Мадара“ и Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов