Избрани Новини

Пратиха в ареста 33-годишен, блудствал с 9-годишно родствено момиче

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Йордан Е. 33-годишният мъж е привлечен като обвиняем за блудствени действия с момиче, ненавършило 14-годишна възраст, негова малолетна родственица. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, като обвиняемият е бил осъждан 3 пъти за кражби. Деянието, за което му е повдигнато обвинение от прокурор Ангел Байрактарски, от Окръжна прокуратура - Кюстендил представлява тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 5 - 20 години.
Обвиняемият е задържан на 2.03.2020 г., по досъдебно производство за това, че на 28.02.2020 г., в частен дом в Дупница са извършени действия с цел да се възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст /момиче на 9 години/ - престъпление по чл. 149, ал.5, т.3, във вр. с чл. 149, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „б“ от НК.
Съдът намира, че са налице достатъчно доказателства, обосноваващи извод за съпричастност на обвиняемият към престъплението, за което е привлечен. Предвид факта, че е осъждан 3 пъти, съдът приема, че е налице и втората предпоставка по чл. 63, ал.1 от НПК, а именно че съществува и реална опасност Й. Е. да извърши друго престъпление. Съдът счита, че най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, отговаря най-пълно на целите визирани в НПК.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване пред САС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов