Избрани Новини

Лъчезарната Саша Ласина представи своите "Откровения" в Благоевград

Получи поздравителен адрес от кмета на Община Благоевград инж.Томов

Днес от 17.30 часа известната благоевградска общественичка Саша Ласина представи поетичната си книга "Откровение". Премиерата на първата й стихосбирка се състоя в хоровата зала на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград, а представянето направи писателката Евгения Йорданова, която беше водещ на срещата.

На творческата среща присъстваха много съграждани - приятели, колеги, роднини, близки на Саша, литератори, певци, хора от всички сфери на изкуството. Всеки искаше по нещо да каже за Саша, за  лъчезарното й присъствие в нашия живот, за всеотдайността й към семейството и приятелите, за работата й в различните клубове и школи, в които или участва, или ръководи, за приятелството й, което сгрява и топли. За душевната й щедрост, която е безпределна.

Журналистката Антоанета Гулева прочете откъс от рецензията, която бе направил известният поет от Гърмен Асен Стругов за книгата на Саша "Откровение", в която той оценява не само достойнствата на нейната поезия, но и прекрасните й качества като личност. Бяха прочетени и връчени поздравителни адреси от кмета на Община Благоевград инж.Румен Томов, от НЧ "Н.Вапцаров 1866" - Благоевград, от Сдружение "Движение Ние, жените". Саша Ласина получи много подаръци, цветя, целувки и прегръдки. И пожелания за нови книги и защо не - изложба. Тайничко Bldgoevgrad.utre.bg научи, че Саша и рисува! Ще чакаме една комбинирана вечер - с поезията и картините й!

След официалната част, както е присъщо за премиера на нова книга - имаше почерпка, вдигнаха се наздравици за Саша и нейното прекрасно и сплотено семейство, което беше  непрекъснато до нея в тези трогателни и вълнуващи моменти. Направиха се много снимки за спомен, надписаха се и много книги на желаещите да си я имат в библиотечката.

Една задушевна, сърдечна среща, от която не ти се иска да си тръгнеш... До нови срещи с творчеството ти, Саша!

За авторката:

Саша Ласина е родена в Благоевград и е от известния артистичен род на Бръчкови. Тя е строителен инженер по професия, позитивна, с чувство за обществена ангажираност на доброволни начала. Дните й се осмислят с активна дейност сред възрастните в града. Тя пише стихове, пее в хора към храма "Въведение Богородично" и във формацията за стари градски песни "Нежни звуци" към читалището. Саша е председател на спортен клуб "Бодрост", активен член е на Клуба на учителките-ветерани. Всичко това й носи номинация в Конкурса за жена на годината през 2015 година в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов