Избрани Новини

Тартюф на модерния свят ще гледаме в Благоевград

Премиерният спектакъл е на Драматичен театър "Никола Вапцаров”

„Тартюф” ще е първата премиера за 2020 година в Драматичен театър „Никола Вапцаров” -  Благоевград.

Поради наложените строги мерки от Министерство на здравеопазването и отмяна на всички културни събития в страната от театъра информират, че всички спектакли на сцената на Драматичен театър "Никола Вапцаров" през тази седмица се отменят.
Премиерата на спектакъла "Тартюф" ще се състои на 27 март. Билетите важат без презаверка.
Всеки зрител, желаещ да върне своя билет на каса и да получи сумата за него обратно, може да го направи в срок от 9 до 13 март на касата. Връщане на сума след дата 13 март няма да бъде осъществявана.
На 27 март от 19:00 ч. зрителите ще се насладят на класическата комедия на нравите, написана от Молиер – един от най-поставяните автори в света.
Сервантес е дал на света Дон Кихот, Шекспир - Хамлет, Гьоте - Фауст, а Молиер е запечатал завинаги в съзнанието ни образа на лицемера Тартюф.
Спектакълът на режисьора Дамян Тенев представя съвършено нов прочит, хумор, клоунада, гротеска. Впечатляваща актьорска игра и съвременна визия завладяват зрителя.  
Тартюф на модерния свят ще ни поведе през лабиринт от криви огледала, в които се оглеждат пороците на нашето време. Има ли родени злодеи и днес? Или ние ги създаваме? А може би всички сме злодеи?
В актьорското разпределение са двама от доайените на театъра - Нина Болгар, която публиката обожава, изпълнява ролята на госпожа Пернел и Андраш Кончалиев, който ще видим в образа на господин Лоял.  
Коварният Тартюф е гост-актьора Нено Койнарски, познат от малкия екран като Никола в сериала „Връзки”. За ролята на Елмира в спектакъла е поканена актрисата от трупата на Младежки театър „Николай Бинев” - София Ния Кръстева.    
В спектакъла участват още Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Мартин Лазаревски, Теодор Куков, Гергана Цакова, Мариана Бонева, част от трупата на театъра, която в последната половин година получи нов облик благодарение на много млади попълнения.
Този впечатляващ актьорски екип е ръководен от режисьора Дамян Тенев, който в последните години се утвърди като едно от най-любопитните и следени имена в българския театър.Той завършва НАТФИЗ през 2011 г., специалност „Актьорско майсторство“ в класа на проф.Красимир Спасов, а през 2017 г. завършва режисура.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов