Избрани Новини

В Разлог взимат спешни мерки срещу коронавируса

Кризисният щаб разгледа важни въпроси за превенцията

Кметът на Община Разлог, като председател на общинския Кризисен щаб, свика спешно заседание относно разглеждането на превантивни и предпазни мерки за настъпилия на територията на България вирус COVID-19. На срещата присъстваха инж.Герчев, зам. председателят д-р Татяна Джупанова – представител на РЗИ и членовете д-р Велев – управител на МБАЛ Разлог, главен инспектор Христо Арнаудов - началник на РУ-Разлог, инж.Венцислав Гърменов – зам.кмет по соц.дейности. Присъстваха още д-р Мария Копанарова - председател на Общинския съвет, Димитър Крънчев – секретар на Общината, кметове по населени места, представители на институции и други.
На заседанието бяха уточнени важни въпроси, свързани с вземането на превантивни мерки.

Община Разлог апелира :

1. По предписание на РЗИ, съмнително болните да се обръщат по телефона към личните си лекари, за да се избегне пряк контакт със заразени хора в болницата. Ако болният проявява симптоми на коронавирус, следва незабавно да се потърси помощ на телефон на 112, след което ще бъде предоставено специално приспособено легло в линейка, с която болният да бъде транспортиран към инфекциозните отделения в Благоевград и Гоце Делчев.

2. С цел ограничаване на вируса COVID-19, като превантивна мярка, да се ползват електронни услуги, да се подават електронни заявления на сайта на Община Разлог http://razlog.bg/, раздел Административни услуги или на ел.поща ob_info@bcmesta.bg и да се плащат дължими данъци и такси по банков път, чрез ПОС терминали, чрез пощата и други, с цел избягване пряк контакт.

Под особено внимание ще бъдат всички пенсионерски клубове, ОП „Домашен социален патронаж” - Разлог, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Блян” - Разлог, Дом за стари хора - Разлог, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - Разлог и други, като ще се осигури дезинфекция на помещенията и маски за персонала.

В детските градини на цялата територия на Община Разлог всяка сутрин ще се измерва температурата на всички деца, постъпващи в учебното заведение, също така ще се ограничи достъпът на родители.

Във връзка с издадената заповед от министъра на здравеопазването, Община Разлог взима следните мерки:
1. Преустановяват се посещенията на културни мероприятия
2. Спортните мероприятия да се провеждат без публика
3. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца
4. На регионалните здравни инспекции е разпоредено да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал.

Кметът на Община Разлог призова жителите към отговорно поведение, спазване на превантивните мерки и препоръките на лекарите и експертите на Регионалната здравна инспекция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов