Избрани Новини

Сирийци, преминали незаконно границата със С.Македония, остават в ареста

Налице е реална опасност да се укрият, смята съдът

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двама сирийски граждани. От Районна прокуратура са повдигнали срещу Мохамед Ш. и Мухамед А. обвинения, за това, че на 12.03.2020 г. в района на с. юешево, в съучастие като съизвършители са влезли през границата на страната със Северна Македония без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, престъпление по чл. 279, ал.1 от НК, който предвижда лишаване от свобода до 5 години.
От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемите са съпричастни към престъплението, за което РП-Кюстендил им е повдигнала обвинение. Налице е реална опасност, доколкото задържаните не са български граждани, да се укрият, а за Мохамед Ш. има реална опасност да извърши друго престъпление с оглед трайните му престъпни навици, пише в мотивите на РС – Кюстендил.
Определението подлежи на обжалване с частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок, считано от днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов